یاری گر شهید ابراهیم هادی

خودمان را پشت شهدا پنهان می کنیم تا آنان هدایت گرمان باشند.شهدا به فرموده ی مقام معظم رهبری ستارگانی هستند که می شود با آنها راه را پیدا کرد.به امید اینکه با آنان در آن دنیا محشور باشیم.چراکه انسان با هر آنچه در این دنیا مانوس باشد در آن دنیا با اوست
  • خانه 

یک آیه یک نکته (11) . آیه ی اکمال دین. بخش دوم

19 خرداد 1404 توسط یاری گر شهید ابراهیم هادی

یک آیه یک نکته (11)
بخش دوم

اما یک نکته قابل توجه در آیه پنجاه و پنج سوره نور ما داریم،
وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ یَعْبُدُونَنِی لَا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئًا ۚ وَمَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِکَ فَأُولَٰئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ
55نور
خدا به کسانی از شما که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، وعده داده است که حتماً آنان را در زمین جانشین [دیگران] کند، همان گونه که پیشینیان آنان را جانشین [دیگران] کرد، و قطعاً دینشان را که برای آنان پسندیده به سودشان استوار و محکم نماید، و یقیناً ترس و بیمشان را تبدیل به امنیت کند، [تا جایی که] فقط مرا بپرستند [و] هیچ چیزی را شریک من نگیرند. و آنان که پس از این نعمت های ویژه ناسپاسی ورزند [در حقیقت] فاسق اند.
در این آیه خداوند در واقع نوعی قول می دهد که آیینی را که در روی زمین پسندیده است معرفی کند …با نزول این آیه اکمال دین آیه مورد بحث، در واقع خداوند به قول خودش عمل کرد و آیینی را که به رضایت خودش بود را معرفی کرد. البته آیینی که در سایه پذیرش ولایت علی بن ابیطالب علیه السلام بود.

و اما نکته قابل توجه در مورد آیه پنجاه و پنج سوره مائده که این آیه قبل از آیه اکمال دین بر پیامبر نازل شده بود عبارت از این است که در اینجا خداوند به مومنان سه وعده می دهد یک؛ خلافت مومنان بر روی زمین دو؛ امنیت و آرامش در پرستش خداوند سه؛ قرار گرفتن آیینی که مورد پسند خداوند است که این سه گزینه در روز عید غدیر خم و با نازل شدن آیه اکمال دین در واقع به وقوع پیوست زیرا یک با ایمان ترین افراد روی زمین خلافت بعد از پیامبر را در دست گرفت دوم اینکه کافران مایوس شدند و زمینه برای پرستش خداوند باز ادامه یافت سوم اینکه آیین مورد رضایت خداوند در روی زمین قرار گرفت .
آیه پنجاه و پنج سوره مائده به قیام حضرت مهدی عج تف هم می تواند صدقیت داشته باشد.

و اما آخرین سوال چرا این آیه اکمال دین در میانه دو آیه ای که مربوط به احکام خداوند است ، قرار گرفته است؟ پاسخ؛
برای محفوظ قرار دادن یک شی نفیس آن را در بین مطالب ساده قرار می دهند تا زیاد جلب توجه نکند .
و سوال دیگر اینکه چرا آیه ای که در مورد اکمال دین هست در دو بخش مجزا در آیه سه مائده و یک بار در آیه شصت و هفت سوره مائده قرار گرفته است؟
پاسخ ؛اینکه این مطلب یک چیز عادی در قرآن هست چرا که برخی مواقع چون قرآن بر طبق نزول آیات مرتب نشده است از این رو برخی از سوره هایی که در مکه نازل شده دارای آیات مدنی هم هست و برعکس. به همین دلیل جدا بودن این دو آیه با وجود محوریت یکسان موضوعی، جای تعجب ندارد.

📚خلاصه شده و کوتاه شده از تفسیر نور استاد حجه الاسلام والمسلمین محسن قرائتی

#به_قلم_خودم
#به_عشق_مولاعلی
#غدیر_مسیر_سعادت

1749413416img_20250608_233547_709.jpg

 نظر دهید »

یک آیه یک نکته (11) . آیه ی اکمال دین. بخش اول

19 خرداد 1404 توسط یاری گر شهید ابراهیم هادی

✨﷽✨
یک آیه یک نکته(11)
بخش اول

حُرِّمَتْ عَلَیْکُمُ الْمَیْتَةُ وَالدَّمُ وَلَحْمُ الْخِنْزِیرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَیْرِ اللَّهِ بِهِ وَالْمُنْخَنِقَةُ وَالْمَوْقُوذَةُ وَالْمُتَرَدِّیَةُ وَالنَّطِیحَةُ وَمَا أَکَلَ السَّبُعُ إِلَّا مَا ذَکَّیْتُمْ وَمَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ وَأَنْ تَسْتَقْسِمُوا بِالْأَزْلَامِ ۚ ذَٰلِکُمْ فِسْقٌ ۗ الْیَوْمَ یَئِسَ الَّذِینَ کَفَرُوا مِنْ دِینِکُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ ۚ الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا ۚ فَمَنِ اضْطُرَّ فِی مَخْمَصَةٍ غَیْرَ مُتَجَانِفٍ لِإِثْمٍ ۙفَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌرَحِیمٌ (3 مائده)

[خوردن مواد ناپاک که تناسبی با جسم و روح شما ندارند] بر شما حرام شده است [مانند] گوشت مردار و خون و گوشت خوک و آنچه به نام غیر خدا کشته اند و حیوان خفه شده و آنچه به ضرب چوب و سنگ مرده و آنچه به سبب پرت شدن از بلندی جان داده و حیوانی که به ضرب شاخ حیوان دیگر از بین رفته و حیوانی که درنده ای آن را کشته و از آن خورده، مگر آنچه را که در آستانه مرگ، قابل تذکیه بوده و شما به دستور شرع تذکیه کرده اید، و نیز آنچه برای بت ها قربانی شده، و آنچه به وسیله تیرهای قمار سهم بندی می کنید بر شما حرام گشته است. [همه] این [امور] فسق و نافرمانی [از احکام خدا] ست. امروز کفرپیشگان از [شکست] دین شما ناامید شده اند؛ بنابراین از آنان مترسید و از من بترسید. امروز [با نصبِ علی بن ابی طالب به ولایت، امامت، حکومت و فرمانروایی بر امت] دینتان را برای شما کامل، و نعمتم را بر شما تمام کردم، و اسلام را برایتان به عنوان دین پسندیدم. پس هر که در حال گرسنگی شدید بی آنکه مایل به گناه باشد [به خوردن مُحرّمات بیان شده] ناچار شود، [می تواند به اندازه ضرورت از آنها بهره گیرد]؛ یقیناً خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.
1. در آغاز سوره خوردنی های حلال را نام برده بود و برخی خوردنی ها را استثنا کرده بود که در این آیه آن استثنائات را خداوند بیان می کند اما آنچه که حرام اعلام شده است ؛
1. مردار
2.خون
3. گوشت خوک
4.گوشت حیواناتی که به غیر نام خداوند در زمان جاهلیت ذبح می شده اند .
5. گوشت حیواناتی که خفه شده باشند. 6. گوشت حیواناتی که در اثر شکنجه و ضرب یا بر اثر بیماری کشته شده باشند.
7. گوشت حیواناتی که بر اثر پرت شدن از بلندی کشته شده باشند.
8. گوشت حیواناتی که به ضرب شاخ از دنیا رفته اند.
9.گوشت حیواناتی که در اثر حمله سایر حیوانات کشته شده اند.
10. گوشت حیواناتی که بت پرستان در مقابل سنگ نُصب ذبح می کردند .(نصب ؛ بت هایی بودند که دارای شکل و قیافه خاصی نبودند و بت پرستان در مقابل آنها قربانی می کردند و خونش را به روی آن سنگ ها می مالیدند .)
11. گوشت حیواناتی که بر اثر بخت آزمایی و قمار ذبح شده باشند.
ادامه ی آیه

سوال؟
منظور از “الیوم” که در آیه دو بار تکرار شده است چه روزی است؟ و به عبارت دیگر روزی که در آن1. کافران مایوس شدند 2. دین کامل شد 3. نعمت خداوند تکامل یافت و 4. آیین اسلام را به عنوان آیین نهایی برای مردم جهان معرفی کرد چه روزی است؟
پاسخ ؛ مطمئنا یک روز عادی و معمولی نخواهد بود.
برخی از مفسران این روز را مربوط به موارد ابتدای آیه، که در مورد گوشت های حرام بود.معرفی کرده اند
برخی دیگر روز عرفه را مد نظر قرار داده اند .برخی از مفسران هم روز بعثت پیامبر و برخی دیگر روز فتح مکه ، یا روز برائت و… امثال اینها را مطرح کرده اند ، اما روزی را که تمام مفسران شیعه و بسیاری از مفسران اهل سنت آن را اعلام کرده اند روز غدیر خم است. چرا که چهار ویژگی که در مطالب بالا ذکر شد فقط با این روز تطبیق می کند. اینکه کافران مایوس شدند منظور این بود که آنها فکر می کردند که با رحلت پیامبر اکرم دین اسلام هم کم کم از بین خواهد رفت و شرایط به همان حالت عادی قبل باز خواهد گشت و وقتی دیدند که حضرت پیامبر برای خودش جانشین انتخاب کرد به همین دلیل مایوس و ناامید شدند. اینکه دین اسلام به تکامل نهایی خودش رسید یعنی با انتخاب جانشینی برای پیامبر وضع آیین اسلام برای مسلمانان مشخص و روشن شد .اینکه نعمت خداوند تکامل یافت ،منظور از این نعمت همان رهبری حضرت علی علیه‌السلام است و در نهایت چون آیین اسلام با این برنامه هایش با تعیین حضرت علی ع تکمیل و نهایی شد خداوند این دین اسلام را برای مردم جهان پذیرفت..
ادامه دارد…

📚خلاصه شده و کوتاه شده از تفسیر نور استاد حجه الاسلام والمسلمین محسن قرائتی

#به_قلم_خودم
#به_عشق_مولاعلی
#غدیر_مسیر_سعادت

1749413332img_20250608_233547_709.jpg

 نظر دهید »

یک آیه یک نکته (10)

07 خرداد 1404 توسط یاری گر شهید ابراهیم هادی

✨﷽✨
یک آیه یک نکته(10)
*
فَإِذَا قَضَیْتُمْ مَنَاسِکَکُمْ فَاذْکُرُوا اللَّهَ کَذِکْرِکُمْ آبَاءَکُمْ أَوْ أَشَدَّ ذِکْرًا ۗ فَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا وَمَا لَهُ فِی الْآخِرَةِ مِنْ خَلَاقٍ
پس هنگامی که مناسک [حجّتان] را انجام دادید، پس خدا را آن گونه که پدرانتان را یاد می کنید یا بهتر و بیشتر از آن یاد کنید. پس گروهی از مردم [کوتاه فکر] می گویند: پروردگارا! به ما در دنیا [کالای زندگی] عطا کن. و آنان را در آخرت هیچ بهره ای نیست.

وَمِنْهُمْ مَنْ یَقُولُ رَبَّنَا آتِنَا فِی الدُّنْیَا حَسَنَةً وَفِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

و گروهی از آنان می گویند: پروردگارا! به ما در دنیا نیکی و در آخرت هم نیکی عطا کن، و ما را از عذاب آتش نگاه دار.

أُولَٰئِکَ لَهُمْ نَصِیبٌ مِمَّا کَسَبُوا ۚ وَاللَّهُ سَرِیعُ الْحِسَابِ

اینانند که از آنچه به دست آورده اند، نصیب و بهره فراوانی دارند، و خدا حسابرسی سریع است.202-200 بقره *

✍توضیح آیات؛ از امام باقر علیه السلام، نقل شده است که در ایام جاهلیت هنگامی که از مراسم حج فارغ می شدند می نشستند و افتخارات نیاکان و آبا و اجداد خودشان را برمی شمردند و به آن افتخار می کردند آیات فوق نازل شد و به آنها دستور داد به جای این کار نادرست ذکر خدا بگویید و موهبت ها و نعمت های خداوند را یاد کنید.

☝️نکات

1. عظمت و بزرگی در پرتو ارتباط با خداست نه مباهات کردن اعمال موهومی نیاکان.

2. سوال؛ منظور از ذکر خداوند در اینجا چیست؟
پاسخ ؛ ظاهرا تمام اذکار الهی بعد از مراسم حج را شامل می شود.

3. در این آیات به خواسته های مردم در این عبادت بزرگ حج اشاره شده است و مردم را به دو دسته تقسیم کرده اند; گروهی که فقط دنیا را می خواهند و خداوند به آن عطا می کند و گروهی که به غیر از دنیا آخرت را هم از خداوند درخواست می کنند که دسته دوم انسان های تک بعدی نیستند و دنیا را مقدمه تکامل معنوی خود برای آخرت می دانند.

4. منظور از” حسنه “در این آیه چیست؟ حسنه به معنای هرگونه خیر و خوبی است و مفهومی بسیار گسترده دارد و تمام مواهب مادی و معنوی را شامل می شود که در روایات مختلف به مصادیق آن اشاره شده است. از جمله در روایتی از امام صادق علیه السلام به معنای وسعت رزق ، حُسن خلق در دنیا ،خشنودی خدا بهشت در آخرت و … اشاره شده است.

5. تعبیر” نصیب و کسب” به گفته بسیاری از مفسران به معنای همین دعایی است که درباره خیر دنیا و آخرت آدمی از خداوند می خواهد .

6. خداوند “سریع الحساب” است، به این معناست که هم خداوند با سرعت به حساب بندگان می رسد و هم پاداش و کیفر هایی که به آن ها وعده داده به زودی به آن ها می رسد همچنین علم خداوند همانند علم مخلوقات نیست که محدودیت آن سبب شود مطلبی او را از مطلب دیگر غافل کند، ضمن اینکه محاسبه پروردگار زمانی لازم ندارد .

📚خلاصه و کوتاه شده از تفسیر موضوعی آیت‌الله مکارم شیرازی

#به_قلم_خودم

1748447900img_20250528_192228_448.jpg

 نظر دهید »

یک آیه یک نکته(۷)

26 اردیبهشت 1404 توسط یاری گر شهید ابراهیم هادی
یک آیه یک نکته(۷)

بسم الله الرحمن الرحیم
یک آیه یک نکته(۷)

وَإِذَا سَأَلَكَ عِبَادِي عَنِّي فَإِنِّي قَرِيبٌ ۖ أُجِيبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ ۖ فَلْيَسْتَجِيبُوا لِي وَلْيُؤْمِنُوا بِي لَعَلَّهُمْ يَرْشُدُونَ
هنگامی که بندگانم از تو درباره من بپرسند، [بگو:] یقیناً من نزدیکم، دعای دعا کننده را زمانی که مرا بخواند اجابت می کنم؛ پس باید دعوتم را بپذیرند و به من ایمان آورند، تا [به حقّ و حقیقت] راه یابند [و به مقصد اعلی برسند].۱۸۶

۱. در این آیه مورد بحث محور کلام بر روی دعا کردن است، بنابر آنچه در تفاسیر آمده، این آیه در پی سوال در مورد چگونگی دعا و عبادت با خداوند، مطرح شده است که طی آن، این آیه نازل شد بر پیامبر و خداوند فرمود؛ که وقتی بندگانم از تو درباره من سوال می پرسند بگو که من به آنها نزدیک هستم.

۲. نکته جالب در این آیه این است که
خداوند در این آیه، هفت مرتبه به ذات خود اشاره می فرماید و هفت بار هم به بنده ی خود. و این نهایت اتصال و محبت بین خدا و بنده را می رساند.

۳.امام جعفر صادق علیه السلام هم در مورد دعا می فرماید؛ دعا کلید بخشش خداوند است و وسیله رسیدن به هر حاجتب هست و نعمت هایی در نزد خداوند وجود دارد که جز با دعا کردن به انسان داده نمی شود و هر دری را بکوبید عاقبت آن در باز خواهد شد.

۴. سوال آیا دعا به این معنی است که از علل و اسباب طبیعی دست بشوییم و تنها دست به دعا برداریم؟
پاسخ ؛خیر بعد از اینکه نهایت تلاش و زحمت را در یک کاری انجام دادیم، و در نهایت دستمان از هر طرف کوتاه شد دست به دعا برمی داریم.

۵. سوال آیا دعا کردن منافی با رضا و تسلیم شدن در برابر خداوند است ؟
پاسخ ؛خیر، انسان به وسیله دعا کردن شایستگی لازم را برای دریافت فیض بیشتر از سوی خداوند را کسب می کند.و کوشش برای دریافت شایستگی بهتر و تکامل بیشتر نوعی تسلیم شدن در برابر قوانین آفرینش محسوب می گردد و از طرفی ذات دعا کردن خودش نوعی خضوع و خشوع و تسلیم در برابر خداوند است.

۶. سوال ؛ آیا دعا کردن دخالت کردن در کار خداوند است؛
پاسخ ؛خیر، مواهب و نعمت های الهی بر اساس استعدادها و لیاقت های آدمی تقسیم و به او داده می شود و بر اثر دعا کردن انسان ظرفیت بیشتری، برای کسب این نعمت ها از سوی خداوند را پیدا می کند. از این روست که امام صادق علیه السلام فرمود؛ در نزد خداوند مقاماتی است که کسی جز بدون دعا و درخواست به آن نمی رسد.

📚خلاصه مباحث تفسیر آیت الله مکارم شیرازی

#به_قلم_خودم 

 نظر دهید »

یک آیه. یک نکته(۶)

22 اردیبهشت 1404 توسط یاری گر شهید ابراهیم هادی
یک آیه. یک نکته(۶)

هو الهادی

یک آیه یک نکته(۶)
صِراطَ الَّذینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَ لَا الضّالِّینَ۷
راه کسانى که به آنان نعمت دادى، نه کسانى که مورد غضب واقع شده اند و نه گمراهان.
۱. در آیه قبل بحث در مورد صراط مستقیم بود در این آیه معنا و منظور صراط مستقیم، بیش از پیش برایمان آشکار می شود؛ صراط مستقیم یعنی راه کسانی که خداوند به آنها انواع نعمت را داده است، نعمت هدایت ، نعمت توفیق، نعمت رهبری مردان حق ، نعمت جهاد، شهادت و…

۲. سوال ؛خداوند به چه کسانی نعمت داده است؟
پاسخ : خداوند در قرآن کریم به چهار دسته اشاره می کند؛ نبیین ،صدیقین، شهدا و صالحین.وشاید نکته بسیار جالبی در معرفی این چهار دسته باشد و آن اینکه برای ساختن یک جامعه سالم و متقی و مومن نیاز هست که ابتدا رهبران حق و انبیایی وارد عمل شوند و بعد به دنبال آن مبلغان راستگو که گفتار و کردارشان با هم یکی باشد، به پیروی از انبیا برخیزند و طبیعی است که در این راه بزرگ انبیا عده ای به پا خیزند و قیام کنند و عده ای هم به شهادت برسند و در نهایت مورد ثمره این نوع قیام و شهادت به وجود آمدن انسان های صالح و پاک و شایسته است.

۳.سوال؛(مَغضوب عَلیهِم و ضَالّین)، چه کسانی هستند؟
پاسخ: در تفاسیر مختلف سه گونه تفسیر برای این دو کلمه مطرح شده است.
۱.ضالین ،گمراهان عادی و مغضوب علیهم گمراهان لجوج و منافقی هستند که در قرآن در جای جای مختلف مورد غضب خداوند قرار گرفته است .
۲.برخی دیگر از مفسرین بنا به موضع گیری های خاص یهود و نصارا در برابر اسلام این دو کلمه را چنین معنا کرده اند؛ ضالین منحرفین نصارا و مغضوب علیهم منحرفین یهود هستند.
۳. و احتمال سوم هم این است که ضالین گمراهانی هستند که اصراری بر گمراه کردن دیگران ندارند اما مغضوب علیهم کسانی هستند که گمراهند و هم گمراهگر.

📚خلاصه شده و کوتاه شده از تفسیر نور استاد حجه الاسلام والمسلمین محسن قرائتی

#به_قلم_خودم

 نظر دهید »
  • 1
  • 2
تیر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

یاری گر شهید ابراهیم هادی

وبلاگ نویسی را بهانه ای قرار دادم تا بگویم؛ گفتن و نوشتن تاثیر دارد، نباید نا امید شد...باید از حجاب بازهم گفت و نوشت...باید از حیا بازهم گفت و نوشت...باید از غربت امام زمان عج بازهم گفت و نوشت...از مهجوریت قرآن در زمان فعلی برای انس بیشتر باید همچنان گفت و نوشت... از شیطان بزرگ بودن آمریکا همچنان باید گفت و نوشت... از غاصب بودن اسرائیل کودک کُش... ازبحق بودن راه شهدا، از غربت خانواده های شهدای مدافع حرم.. از ... باید همچنان گفت و نوشت. تو کل بر خودش...

جستجو

موضوعات

  • همه
  • #به_عشق_مولاعلی
  • امام باقر علیه السلام
  • امام رضا عليه السلام
  • امام زمان عج
  • امام صادق علیه السلام
  • امام علی علیه‌السلام
  • بدون موضوع
  • به مقام شامخ بانو فاطمه ی معصومه
  • به مقام شامخ بانو فاطمه ی معصومه
  • جنگ
  • جنگ
  • جنگ
  • حدیث
  • حرف دل
  • خیانت
  • درس زندگی
    • روانشناسی و مشاوره
  • درس زندگی
  • دعا
  • رهبری
  • شعر
  • مرگ بر اسرائیل
  • معرفی روضه ی خانگی
  • معرفی موسسه تدبر در قرآن و سیره
  • معرفی و دانلود کتاب
  • مهارت خانه طلاب
  • پاسخ به شبهات
  • پاسخ به شبهات
  • یک آیه. یک نکته

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس