چرا فرزندم را ببوسم؟
هو الرحمان
#به_قلم_خودم
#محبت_به_فرزند
#بوسیدن_فرزند
در کتاب های معتبر شیعه و سنی نقل شده که چون فاطمه(س) خدمت پیامبر خدا می رسید، با کلمات محبت آمیز و محترمانه پدر بزرگوارش رو برو می شد، و پیامبر به احترام فاطمه (س) از جا بر می خاست، دست فاطمه(س) را گرفته و می بوسید و او را در کنار خود مینشاند. راوی این سخن عایشه همسر پیامبر است.
مرحوم شیخ طوسی از علمای بزرگ و با عظمت شیعه این حدیث را در کتاب امالی(1) با سلسله سندی که به عایشه می رسد، نقل می کند. مرحوم مجلسی نیز این حدیث را در کتاب ارزشمند خویش «بحار الانوار» نقل کرده است. (2)
یامرحوم مجلسی در بحارالانوار، جلد 43، صفحه 78، روایتی از امام صادق (ع) نقل میکند که ایشان فرمودند: «رسول خدا هیچ شبی نمیخوابید مگر اینکه گونهی فاطمه را میبوسید و صورتش را بین دو پستانش قرار میداد.»
نکته؛
مقام معظم رهبری میفرمایند:
بوسه بر دست فاطمه زهرا از طرف پیامبر را، هرگز نباید حمل بر یک معنای عاطفی کرد این خیلی غلط و خیلی حقیر است اگر ما خیال کنیم که چون دخترش بود و دوستش میداشت، دستش را میبوسید مگر شخصیتی به آن ارجمندی، آن هم با آن عدل و حکمتی که در پیامبر هست و اتکایش به وحی و الهام الهی است خم میشود و دست دخترش را میبوسد؟ نه، این یک چیز دیگر و یک معنای دیگری است این حاکی است که این دختر جوان، این زنی که وقتی از دنیا رفته، بین هجده سال تا بیست و پنج سال سن داشته، هجده سال هم گفتهاند اصلا در اوج ملکوت انسانی قرار داشته و یک شخص فوقالعاده بوده است. این نگرش اسلام به زن است.
بر اساس دیدگاه روان شناسان(نظیر استاد پور حاتم)، نیز مطرح گردیده است که؛
❌چرا فرزندم را ببوسم ؟؟❌
☘بوسیدن فرزند پرخاشگری او را کاهش میدهد.
☘بوسیدن فرزند انرژی های اضافی او را تخلیه میکند.
☘بوسیدن فرزند باعث می شود رابطه عاطفی و روانی بین فرزند و والدین تقویت شود.
☘بوسیدن فرزند باعث میشود که کودک در کنار والدین احساس امنیت بیشتری بکند.
☘بوسیدن فرزند اشتهای روانی و غذایی او را افزایش میدهد.
☘بوسیدن فرزند یک نوع تن آرامی را برای او فراهم میکند.
✅هنگام بوسیدن فرزند میتوان سفارش های لازم تربیتی و آموزشی را به او گوشزد کرد (در این موقعیت همکاری کودک با شما خیلی بالامیرود).
☘بچه هایتان را خیلی ببوسید مخصوصاً دست های آنها را…
☘دست هایشان را روی گونه تان بگذارید و نوازش کنید.
چون دست ، مغز دوم و یک عضو کلیدی و بسیار مهم است.